Ajánljuk:

dilnox mágneses golyók

Szűrés

TOP termékek

Kiszállítás

Házhozszállítás

Böker Plus V-42

Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42
Böker Plus V-42

Böker Plus V-42

V-42 harci kés bőr markolattal. Gyűjtői darab.
Bővebben
Várható szállítási idő :
2022.10.04
További adatok
Raktáron
Ingyenes kiszállítás!
55 790 Ft
A vásárlás után járó pontok: 391 pont

Részletek

1942-ben hozták létre „az Ördög Brigádja” néven híressé vált különleges alakulatot amerikai és kanadai katonákból, melynek elsődleges feladata volt az ellenséges vonalak mögötti harc. Sok a II. világháború után létrehozott különleges alakulat innen eredeztethető. Az éjszakai akciók során arcukat feketére mázolva álcázták magukat, - talán először alkalmazva ezt a történelemben - ezért az ellenség “Schwarze Teufel” (azaz fekete ördög) néven emlegette őket, ami bizonyítja hogy ezt a relatíve kis alakulatot mennyire tisztelték. 1943-ban és 44-ben Olaszországban és Franciaországban sok sikeres bevetést hajtottak végre, amellyel sikeresen befolyásolták a háború végkimenetelét. Fontos felszerelése volt az alakulatnak a V-42 harci kés, amelyet kimondottan ennek az alakulatnak terveztek és része volt a közelharc kiképzésnek. 

A markolat anyaga préselt bőr, amely különlegesen kialakított gombban végződik. Vékony bőrréteg van a kézvédő belső felén, hogy megóvja a kezet a sérüléstől szúrás közben. Az abban az időben foszfáttal kezelt penge mindkét oldalon élezett pengével rendelkezik. A legendás tőr az Egyesült Államok különleges alakulatának emblémájával van díszítve. 
Ez a gyűjtői darab nem csak a lelógó eredeti bőrtokkal érkezik, hanem az egység lándzsahegy alakú felvarrójával, és német nyelvű matricával  “Das dicke Ende kommt noch” (a szörnyű vég hamarosan eljő), amelyet a házakra, épületekre, ajtókra és gépjárművekre ragasztottak, hogy demoralizálják a német csapatokat.


Böker Plus V-42 - specifikáció:

  • Teljes hossz: 30,4 cm
  • Pengehossz: 17,8 cm
  • Penge anyaga: SK-5 acél
  • Penge jellege: sima
  • Pengevastagság: 0,5 cm
  • Tömege: 196 g
  • Tok: bőr

Adatok

Gyártó
Böker
Penge anyaga
SK5 acél
Cikkszám
BO93059

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!