Ajánljuk:

dilnox mágneses golyók

Hírek

2023.10.27

A 2022-ben a TOP 100 legjobb webáruház közé jutott be a Kardker Webáruház az Év Webshopja versenyen a szakmai zsűri döntése alapján.

Ez az egyetlen üzleti verseny, ahol a „kicsi” és az „óriás” webáruházak, az újak és a régi motorosok is egyenlő eséllyel indulnak, hiszen kizárólag szakmai szempontok szerint dönt a zsűri.

2023-ban már több, mint 1000 webáruház nevezett a versenyre, így nagy megtiszteltetés, hogy webáruházunk a TOP 30 legjobb közé került. 

Ez egy nagyon fontos visszajelzés számunkra, amelyet vásárlóink is folyamatosan közvetítenek felénk, hogy az előző évhez képet is sokat fejlődtünk és növekedtünk  A vevőkiszolgálásunk javításába és a vásárlói élmény növelésébe fektetett munka mellett az általunk biztosított szakmai támogatás és segítségnyújtás is rendkívül fontos szempont, amelyet TikTok csatornánk ezévi elindításával újabb felületre terjesztettünk ki.


Nagy öröm és megtiszteltetés a TOP 30 legjobb webáruház közé kerülni, de ami még ennél is fontosabb, hogy vásárlóink elégedettségét szem előtt tartva folytassuk a megkezdett munkát és valósítsuk meg legújabb terveinket.

2023.03.09

Gil Hibben neves amerikai késtervező mester.

Híres egyedi tervezésű késeiről, amelyek között megtalálhatók dobókések, vadászkések, bowie kések és fantasy kések egyaránt.
1935-ben született, késtervezői pályája azonban 1964-ben indult be igazán, amikor már főállásban csak kések tervezésével és készítésével foglalkozott. Ő használt először 440C rozsdamentes acélt késkészítéshez. Hírneve fokozatosan nőtt, egyre több közös vállalkozásba fogott nagy cégekkel. Jelentős áttörést hozott pályájában, amikor Sylvester Stallone felkérte, hogy tervezzen modern bowie stílusú kést a Rambo filmekhez.

Ezt követően hosszú távú gyümölcsöző együttműködésbe kezdett a United Cutlery vállalattal, így a szélesebb körben is ismertté váltak a munkái.


Több híres filmben is feltűnnek a Gil Hibben által tervezett kések:

 • Spawn - Az ivadék
 • Mortal Kombat
 • Tökéletes fegyver
 • Született gyilkosok
 • Az Úszó erőd
 • Babylon 5
 • Star Trek
 • Feláldozhatók


Késtervezői munkásságának vitathatatlan mérföldköveit és egyben megkoronázását is jelentik az évfordulókra kiadott speciális kései, amelyekben megmutatja rendkívüli tudását és a kések iránti elhivatottságát és szeretetét.

A 65. évfordulóra készített kései hűen tükrözik ezen értékeket:

    

 

     

 

2023.01.20

2022 rendkívül változatos év volt számunkra. Rengeteg új termékkel bővültünk, sok pozitív visszajelzést kaptunk vásárlóinktól, melyeket ezúton is szeretnénk megköszönni.
Az alábbi linkeken szeretnénk bemutatni, hogy a KARDOK, KÉSEK valamint FEJSZÉK ÉS TOMAHAWKOK kategóriákban mely termékek voltak a legvonzóbbak a tavalyi évben vásárlóink számára.

>> Legnépszerűbb kardok

>> Legnépszerűbb kések

>> Legnépszerűbb fejszék és tomahawkok

2022.12.15

Ajándékutalvány a tökletes meglepetésért.

Lepje meg szeretteit, barátait Kardker ajándékutalvánnyal!

Ez az az ajándék, amivel biztosan nagy sikert fog aratni, ugyanis webshopunkban BÁRMIRE fel lehet használni az utalványon szereplő összeget, ráadásul, mivel a megajándékozott olyan termékeket választ, amilyeneket szeretne, 100%, hogy tetszeni fog neki az ajándéka és örülni fog neki! : )

Kiváló meglepetés születésnapra, névnapra, karácsonyra és bármilyen alkalomra.

>>  Részletek és vásárlás.

Szűrés

TOP termékek

Kiszállítás

Házhozszállítás

Brit 1796 könnyűlovas szablya

Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya
Brit 1796 könnyűlovas szablya

Brit 1796 könnyűlovas szablya

A szablya John Gaspard Le Marchant vezérőrnagy tervezése. Az 1796-os könnyűlovas szablya a közép és kelet-európai huszárszablyák kialakítását vette alapul. A szablya tökéletes másolata az eredetinek. Tömege mindössze 790 g amely a jellegzetes, fokozatosan elvékonyodó pengeprofilnak köszönhető és ez teszi a kardot kiemelkedően kezelhetővé. 


 

Szállítási költség: csomagpontba 1.390 Ft, házhozszállítással 1.590 Ft
(utánvét esetén + 400 Ft)
50.000 Ft feletti megrendelés esetén INGYENES!

Szállító futárszolgálat: GLS

Bővebben
Várható szállítási idő :
2024.04.17
További adatok
Raktáron
Ingyenes kiszállítás!
149 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 1 050 pont

Részletek

A szablya John Gaspard Le Marchant vezérőrnagy tervezése. Az 1796-os könnyűlovas szablya a közép és kelet-európai huszárszablyák kialakítását vette alapul. Fiatal századosként volt alkalma tapasztalatot szerezni a hosszú és lomha 1788-as könnyűlovas szablyával.  Le Marchant arra a következtetésre jutott, hogy a törökök, a mamelukok, a mórok és a magyarok pengéi a lehető legjobbak. Ennek hatására alakította ki a szablya pengéjét, amelynek jellegzetes görbületet adott ezáltal sokkal alkamasabbá téve a lovassági harceljárásokra és a pengét széles hegygyel alakította ki amely kihat a kard egyensúlyára, de a vágásokat sokkal hatásosabbá teszi. A szablyát elsősorban a brit könnyűlovasság és a huszárok használták, de ezt a szablyát használta a Király Német Légiója is a napóleoni háborúk alatt. A szablya pengeformája annyira népszerű lett a német területeken, hogy a poroszok és a németek is rendszeresítették a 19. század folyamán. 

Ez a szablya tökéletes másolata az eredetinek. Tömege mindössze 790 g amely a jellegzetes, fokozatosan elvékonyodó pengeprofilnak köszönhető és ez teszi a kardot kiemelkedően kezelhetővé.  Az autentikusan kialakított széles vércsatorna is rendkívül sokat könnyít a pengén. A jelenleg kapható 1796-os könnyűlovas szablya másolatok közül ez a kard a legpontosabb minden tekintetben. Lényegében tökéletes másolata az eredetinek.  Pengéje flexibilisre edzett 1080 magas széntartalmú acél és rendkívül éles.

Az eredetivel megegyező fém kardhüvellyel szállítjuk.

Brit 1796 könnyűlovas szablya - specifikáció:

 • Teljes hossz: 94,61 cm
 • Pengehossz: 82 cm
 • Pengevastagság a markolatnál: 8,5 mm
 • Pengevastagság a penge középső részén: 3,6 mm
 • Pengevastagság a hegynél: 2 mm
 • Penge anyaga: 1080 magas széntartalmú acél
 • Tömege: 790 g
 • Tok: fém hüvely

 

I

 

Adatok

Gyártói cikkszám
501836
Gyártó
Windlass Steelcrafts
Penge anyaga
1080 acél
Cikkszám
WS42227

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kapcsolódó termékek

Hasonló termékek