Ajánljuk:

dilnox mágneses golyók

Hírek

2023.10.27

A 2022-ben a TOP 100 legjobb webáruház közé jutott be a Kardker Webáruház az Év Webshopja versenyen a szakmai zsűri döntése alapján.

Ez az egyetlen üzleti verseny, ahol a „kicsi” és az „óriás” webáruházak, az újak és a régi motorosok is egyenlő eséllyel indulnak, hiszen kizárólag szakmai szempontok szerint dönt a zsűri.

2023-ban már több, mint 1000 webáruház nevezett a versenyre, így nagy megtiszteltetés, hogy webáruházunk a TOP 30 legjobb közé került. 

Ez egy nagyon fontos visszajelzés számunkra, amelyet vásárlóink is folyamatosan közvetítenek felénk, hogy az előző évhez képet is sokat fejlődtünk és növekedtünk  A vevőkiszolgálásunk javításába és a vásárlói élmény növelésébe fektetett munka mellett az általunk biztosított szakmai támogatás és segítségnyújtás is rendkívül fontos szempont, amelyet TikTok csatornánk ezévi elindításával újabb felületre terjesztettünk ki.


Nagy öröm és megtiszteltetés a TOP 30 legjobb webáruház közé kerülni, de ami még ennél is fontosabb, hogy vásárlóink elégedettségét szem előtt tartva folytassuk a megkezdett munkát és valósítsuk meg legújabb terveinket.

2023.03.09

Gil Hibben neves amerikai késtervező mester.

Híres egyedi tervezésű késeiről, amelyek között megtalálhatók dobókések, vadászkések, bowie kések és fantasy kések egyaránt.
1935-ben született, késtervezői pályája azonban 1964-ben indult be igazán, amikor már főállásban csak kések tervezésével és készítésével foglalkozott. Ő használt először 440C rozsdamentes acélt késkészítéshez. Hírneve fokozatosan nőtt, egyre több közös vállalkozásba fogott nagy cégekkel. Jelentős áttörést hozott pályájában, amikor Sylvester Stallone felkérte, hogy tervezzen modern bowie stílusú kést a Rambo filmekhez.

Ezt követően hosszú távú gyümölcsöző együttműködésbe kezdett a United Cutlery vállalattal, így a szélesebb körben is ismertté váltak a munkái.


Több híres filmben is feltűnnek a Gil Hibben által tervezett kések:

  • Spawn - Az ivadék
  • Mortal Kombat
  • Tökéletes fegyver
  • Született gyilkosok
  • Az Úszó erőd
  • Babylon 5
  • Star Trek
  • Feláldozhatók


Késtervezői munkásságának vitathatatlan mérföldköveit és egyben megkoronázását is jelentik az évfordulókra kiadott speciális kései, amelyekben megmutatja rendkívüli tudását és a kések iránti elhivatottságát és szeretetét.

A 65. évfordulóra készített kései hűen tükrözik ezen értékeket:

    

 

     

 

2023.01.20

2022 rendkívül változatos év volt számunkra. Rengeteg új termékkel bővültünk, sok pozitív visszajelzést kaptunk vásárlóinktól, melyeket ezúton is szeretnénk megköszönni.
Az alábbi linkeken szeretnénk bemutatni, hogy a KARDOK, KÉSEK valamint FEJSZÉK ÉS TOMAHAWKOK kategóriákban mely termékek voltak a legvonzóbbak a tavalyi évben vásárlóink számára.

>> Legnépszerűbb kardok

>> Legnépszerűbb kések

>> Legnépszerűbb fejszék és tomahawkok

2022.12.15

Ajándékutalvány a tökletes meglepetésért.

Lepje meg szeretteit, barátait Kardker ajándékutalvánnyal!

Ez az az ajándék, amivel biztosan nagy sikert fog aratni, ugyanis webshopunkban BÁRMIRE fel lehet használni az utalványon szereplő összeget, ráadásul, mivel a megajándékozott olyan termékeket választ, amilyeneket szeretne, 100%, hogy tetszeni fog neki az ajándéka és örülni fog neki! : )

Kiváló meglepetés születésnapra, névnapra, karácsonyra és bármilyen alkalomra.

>>  Részletek és vásárlás.

Szűrés

TOP termékek

Kiszállítás

Házhozszállítás

BLOG

5 + 1 szempont, amelyet SEMMIKÉPP ne hagyj figyelmen kívül zsebkés vásárlásakor!

GSteel
GSteel
5 + 1 szempont, amelyet SEMMIKÉPP ne hagyj figyelmen kívül zsebkés vásárlásakor!

Szeretnék venni egy jó kis zsebkést. De melyiket válasszam? Olyan sokféle van! Mi alapján válasszak?

 

Mindannyian szembesülünk ezekkel a kérdésekkel, ha olyan területen szeretnénk jó döntést hozni, amelyben nem mozgunk otthonosan. Nagyon sok különféle zsebkés van forgalomban, sok esetben hasonló méretűek és kialakításúak. Mégis nagy különbségek vannak köztük minőségben, tartósságban és árban. Az alábbi 5 szempont egy kis iránymutatás, mely segíti a helyes választást:

1. - Folyamatosan magamnál szeretném tartani a kést?

Ha szeretnék egy olyan kést, amely mindig nálam van (EDC - Every Day Carry) és kéznél van ha szükségem van rá akkor célszerű olyan pengeméretű zsebkést választani, amely a jogszabályi előírások szerint hordható, tehát a szúró/vágó pengehossz nem haladja meg a 8 cm-t és nem rendelkezik rúgós nyitással (rugós nyitás alatt a nyomógombos nyitást értjük, nem a nyitásnál használt rugós rásegítést, amely szintén elég elterjedt).  Amennyiben egy túracsomag részeként használnám vagy csak alkalom szerűen, akkor választhatok hosszabb pengéjű zsebkést is. Ha folyamatosan nálam van fontos a pengehossz mellett a kés tömegét is számításba venni. Érdemes minél könnyebb kést választani.

2. - Milyen méretű kést válasszak?

Célszerű olyan kést választanunk, amely passzol a kezünk méretéhez és komfortos a használata. Ha kesztyűben tervezem használni akkor érdemes a nagy XL vagy XXL méretű markolattal rendelkező késeket megcélozni. Figyelembe kell venni a vágási feladatot amire a kést használni akarjuk. Hölgyek számára értelemszerűen a kisebb markolatú kések lehetnek a megfelelőek. A kések összecsukott méretéről/markolatméretéről mindig érdemes tájékozódni a termékspecifikációból vagy az ügyfélszolgálattól vásárlás előtt.

3. - Milyen pengeformájú zsebkést válasszak?

Egy kés vásárlásnál a kulcs szempont a pengeforma megválasztása. Itt a legfontosabb a felhasználás, hogy amire vásároljuk arra a lehető legalkalmasabb legyen. Lássuk a leggyakoribb pengeformákat:

Clip Point

Az egyik legáltalánosabb pengeforma az összecsukható kések között. Ideális az általános vágási feladatokra.

Clip Point

 

Drop Point

Szintén elég gyakori pengeforma általános vágási célokra. Hegye kellően masszív kialakítású.

Drop Point

 

Tanto Point

A tanto hegyű kések már a speciálisabb kategóriát képviselik. A japán késeknél jelent meg először, de az amerikai tanto hegy sokkal szögletesebb kialakítású, nem olyan lekerekített mint a japán változat.

Tanto Point

 

Straight

Az egyenes pengeforma a klasszikus zsebkéseknél, bicskáknál a legelterjedtebb. Ezek a típusú kések, bicskák a legalkalmasabbak "mindenes" késeknek kezdve a szalonnázástól a nyársfaragáson keresztül a legkülönfélébb célokra.

Straight

 

Sheepfoot

A sheepfoot pengéknél a penge hátoldala hajlított, a penge viszont egyenes kialakítású. Itt a hangsúly egyértelműen a vágóélen van.

Sheepfoot

 

Wharncliffe

A wharncliffe pengeforma lényegében a sheepfoot és a karambit egyfajta ötvözete. A penge egyenes, mint a sheepfoot esetében, de a penge hátoldala hajlított és domináns hegyben végződik.

Wharncliffe

 

Karambit

A karambit vagy másnéven "HAWKBILL" pengeforma a Fülöp-szigeteki harcművészek által lett világhírű és elterjedt forma. Első sorban önvédelmi funkcióra alkalmas, de alkalmas lehet akár egy kötél elvágására is.

Karambit

 

Bowie

A bowie késeknél vált elterjedté, de egyre jobban teret hódít a zsebkések között is. Első sorban az élt helyezi előtérbe, amelynek ívessége a clip pointéhoz hasonlóan ideális a legkülönfélébb vágási feladatokra.

Bowie

 

Cleaver

A bárdoknál jellemző pengeforma megjelent a zsebkéseknél is. Főként vágásra alkalmas.

Cleaver

 

Recurve

A visszahajló penge jelentős vágáspotenciált biztosít a késnek. Emellett a hegy is teljesen funkcionális. 

Recurve

 

Leaf

A levél formájú penge egyszerű és dekoratív. Ennél a pengeformánál az él és a hegy szerepe egyaránt hangsúlyos.

Leaf

 

Spear Point

A lándzsahegyszerűen kialakított penge egyértelműen szúrásra van optimalizálva. Az olasz "stiletto" stílusú késeknél a legelterjedtebb ennek a pengeformának a használata.

Spear Point

 

Kukri

A kukri pengeforma nem túl gyakori és általában a nagyobb pengéjű összecsukható késeknél fordul elő. Ez a fajta penge ideális nehéz vágási feladatokhoz.

Kukri

 

A pengeformán túl a penge jellege is fontos. 

A legtöbb kés sima pengével rendelkezik, de gyakoriak a fogazott kialakítású kések vagy a kombinált pengéjűek is amelyek sima és fogazott szakasszal is rendelkeznek.


4. - Milyen legyen a késem markolata?

Egyénileg eltérő, ki milyen markolatméretet vagy markolatkialakítást érez komfortosnak. Készülnek markolatborítások a legkülönfélébb műanyagokból (G10, Micarta, Zytel, ABS, stb.) és természetes anyagokból (különféle faanyagokból, szarvból, agancsból, csontból). Amire érdemes figyelni, hogy a természetes anyagból készült markolatok színben és struktúrában eltérőek, még ugyanannál a késtípusnál is. A fém markolatú kések tömege értelemszerűen nagyobb viszont sokkal masszívabb érzetet nyújtanak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a nem fém markolatú kések lényegesen gyengébbek lennének, mivel kevés kivétellel szinte minden kés esetében a vázszerkezet teljesen acél konstrukció és a borítás - legyen az fa vagy műanyag - erre a fém vázszerkezetre van ráerősítve. Így a markolatborítás inkább csak a tömeget és a fogásérzetet befolyásolja. 

Fontos szempont lehet a megfelelő markolatú kés kiválasztásánál, hogy szükség van-e egyéb funkcionalitásra. A legtöbb kés rendelkezik övcsiptetővel, amely nagyon praktikus tud lenni ha nem akarjuk a kést zsebben hordani, mert akár övre akár a nadrág szélére függeszthetővé teszi a zsebkést, így mindig azonnal kéznél van.

Sok kés rendelkezik egyéb funkcionalitással. A multifunkciós kések sokszor nagyon sok kiegészítőt tartalmaznak a késen felül, a biztonsági kések általában üvegtörővel és biztonsági övvágóval is fel vannak szerelve, amely a markolat végén található.

 

5. - Olyan sok féle acélból készülnek késpengék, melyiket válasszam?

Valóban nagyon nagy a kínálat késacélok tekintetében. A zsebkések leginkább különféle rozsdamentes acélokból készülnek, amelyek olyan ötvöző anyagokat is tartalmaznak, amelyek ellenállóbbá teszik az acélt az oxidációval szemben. Ezekről részletesebben a következő linken tájékozódhat: >Fémkulcs

A kések árát leginkább az befolyásolja milyen acélból készültek. Jó minőségű, precíz kidolgozású minőségi késeket bármelyik árszegmensben találunk, de a prémium acélból készült kések elég költségesek. Ezért a magas árért cserébe azonban, ha vigyáz rá a tulajdonosa egy életre szóló társat kap maga mellé. Az olcsóbb rozsdamentes acél pengék kopásállósága és éltartása alacsonyabb, így gyakrabban kell őket élezni viszont könnyen élezhetők, de emiatt a penge is gyorsabban fogy. A prémium acélból készült kések éltartóbbak, jobb a kopásállóságuk és az éltartásuk, így sokkal ritkábban kell élezni őket.

A megfelelő pengeacél kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a felhasználás módját. Ha rendszeres munkához vagy hobbihoz választunk kést akkor érdemes lehet beruházni egy drágább darabra, de ha csak egy alkalmi használatú segítőre van szükségünk amit néha túrázáshoz magunkkal viszünk vagy a nyaralónkban, kerti szerszámosunkban tartjuk szükség esetére akkor a kedvezőbb árú modellek közül is bátran válogathatunk.

 

+1 TIPP - Pengerögzítő

A modern zsebkéseknél egyre elterjedtebb, hogy a gyártó pengerögzítővel szereli fel. Ezeknek  több fajtája van. A klasszikus zsebkések nagyrésze azonban még mindig penegerögzítő nélkül készül.

Pár jellegzetes pengerögzítési megoldás:

 - Liner lock - A kés kinyitását követően bepattan a pengerögzítő betét a késpenge alá, így akadályozva meg a kés véletlen becsukódását. Ezt ujjal eltolva lehet deaktiválni.

 - Lockback - Ennek a pengerögzítő metódusnak sok változata létezik, amely egy-egy gyártó saját szabadalma. A markolat végén oldható ki általában a kioldó erőteljes benyomásával.

 - Frame-lock - A Liner lock-hoz hasonló pengerögzítő megoldás, de a bepattanó rész nem plussz betét, hanem a markolat egy erre kialakított szakasza.

A fentiekben csak a leggyakoribb megoldásokat ismertettük, emellett még sok egyéb gyártóspecifikus megoldás is létezik.

 

Reméljük tudtunk segítséget nyújtani a megfelelő zsebkés kiválasztásában.

A Kardker csapata