Ajánljuk:

dilnox mágneses golyók

Szűrés

TOP termékek

Kiszállítás

Házhozszállítás

Sosem volt még ilyen könnyű az ajándékozás! Lepje meg szeretteit, barátait online ajándékutalvánnyal!

    

Rövid kard

Rövid kard
Rövid kard
Rövid kard
Rövid kard

Rövid kard

A rapier használata mérete miatt sokszor nehézkes volt. Ezért fokozatosan felváltotta a használatát egy kisebb fürgébb kard a Rövid kard.
Bővebben
Rendelhető
Ingyenes kiszállítás!
289 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 2 030 pont

Részletek

A kard hegyének előnyei az éllel szemben a 16. századra már evidensé vált. A civilek önvédelmi célból leginkább a rapier-t választották, hosszú, elegánsan karcsú pengéje miatt, másrészről azonban pont ez a tulajdonsága tette bizonyos körülmények között kényelmetlenné a használatát, például szűk forgalmas helyeke, utcákon. Ennek hatására egy bonyolultabb, rövidebb és könnyebb verzió alakult ki a 17th század végére és ez a későbbiek folyamán önálló fegyverré vált, a Rövid karddá.
A civilek addig használták innentől kezdve, ameddig a kard elfogadott kiegészítője volt az öltözködésnek. Legnagyobb előnye a gyors, könnyű penge volt amelyet háromszög jellegűre kovácsoltak. Kimondottan veszélyes fegyvernek számított, ideális volt a szúrásra, kényelmesen függött a különböző övtípusokon. A kosár (a rapier-rel összehasonlítva) egyszerű és funkcionális volt.
A Cold Steel rövid kard változata súlyban duplája az eredetinek, egyensúlyban, a penge háromszög kialakításában és a veszélyes hegyben az eredeti másolata, viszont a pengéhez korszerű, jó minőségű 1055 –ös acélt használtak, amely hőkezelés hatására erős és rugalmas. A kosár kialakítását két kagyló jellemzi, összességében véve könnyű és kényelmes a kéznek.  A kard tökéletesen ki van egyensúlyozva és mindössze 640.7 g.  Minőségi bőr hüvellyel szállítjuk, amely fémdíszítéssel van kiegészítve.

Rövid kard - specifikáció:

  • Teljes hossz: 97,16 cm
  • Pengehossz: 79,38 cm
  • Markolat hossz: 17,78 cm
  • Penge anyaga: 1055 acél
  • Tömege: 632,8 g
  • Tok: Bőr hüvely, fém díszítéssel

Adatok

Gyártói cikkszám
CST-88SMS
Gyártó
Cold Steel
Penge anyaga
1055 acél
Cikkszám
CS11175

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kapcsolódó termékek