Szűrés

TOP termékek

Tanúsítvány

SSL Certificate

Kiszállítás

Házhozszállítás

Rövid kard

Rövid kard
Rövid kard
Rövid kard
Rövid kard
-7%

Rövid kard

A rapier használata mérete miatt sokszor nehézkes volt. Ezért fokozatosan felváltotta a használatát egy kisebb fürgébb kard a Rövid kard.
Bővebben
Raktáron
Ingyenes kiszállítás!
137 990 Ft
128 990 Ft
Kezdete: 2021.06.29   A készlet erejéig!
A vásárlás után járó pontok: 903 pont

Részletek

 

A kard hegyének előnyei az éllel szemben a 16. századra már evidensé vált. A civilek önvédelmi célból leginkább a rapier-t választották, hosszú, elegánsan karcsú pengéje miatt, másrészről azonban pont ez a tulajdonsága tette bizonyos körülmények között kényelmetlenné a használatát, például szűk forgalmas helyeke, utcákon. Ennek hatására egy bonyolultabb, rövidebb és könnyebb verzió alakult ki a 17th század végére és ez a későbbiek folyamán önálló fegyverré vált, a Rövid karddá.

A civilek addig használták innentől kezdve, ameddig a kard elfogadott kiegészítője volt az öltözködésnek. Legnagyobb előnye a gyors, könnyű penge volt amelyet háromszög jellegűre kovácsoltak. Kimondottan veszélyes fegyvernek számított, ideális volt a szúrásra, kényelmesen függött a különböző övtípusokon. A kosár (a rapier-rel összehasonlítva) egyszerű és funkcionális volt.

A Cold Steel rövid kard változata súlyban duplája az eredetinek, egyensúlyban, a penge háromszög kialakításában és a veszélyes hegyben az eredeti másolata, viszont a pengéhez korszerű, jó minőségű 1055 –ös acélt használtak, amely hőkezelés hatására erős és rugalmas. A kosár kialakítását két kagyló jellemzi, összességében véve könnyű és kényelmes a kéznek.  A kard tökéletesen ki van egyensúlyozva és mindössze 640.7 g.  Minőségi bőr hüvellyel szállítjuk, amely fémdíszítéssel van kiegészítve.

Specifikáció:


Teljes hossz: 97,16 cm

Pengehossz: 79,38 cm

Markolat hossz: 17,78 cm

Penge anyaga: 1055 acél

Tömege: 632,8 g

Tok: Bőr hüvely, fém díszítéssel

Adatok

Gyártói cikkszám
CST-88SMS
Gyártó
Cold Steel
Penge anyaga
1055 acél
Cikkszám
CS11175

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!