Ajánljuk:

dilnox mágneses golyók

Hírek

2023.10.27

A 2022-ben a TOP 100 legjobb webáruház közé jutott be a Kardker Webáruház az Év Webshopja versenyen a szakmai zsűri döntése alapján.

Ez az egyetlen üzleti verseny, ahol a „kicsi” és az „óriás” webáruházak, az újak és a régi motorosok is egyenlő eséllyel indulnak, hiszen kizárólag szakmai szempontok szerint dönt a zsűri.

2023-ban már több, mint 1000 webáruház nevezett a versenyre, így nagy megtiszteltetés, hogy webáruházunk a TOP 30 legjobb közé került. 

Ez egy nagyon fontos visszajelzés számunkra, amelyet vásárlóink is folyamatosan közvetítenek felénk, hogy az előző évhez képet is sokat fejlődtünk és növekedtünk  A vevőkiszolgálásunk javításába és a vásárlói élmény növelésébe fektetett munka mellett az általunk biztosított szakmai támogatás és segítségnyújtás is rendkívül fontos szempont, amelyet TikTok csatornánk ezévi elindításával újabb felületre terjesztettünk ki.


Nagy öröm és megtiszteltetés a TOP 30 legjobb webáruház közé kerülni, de ami még ennél is fontosabb, hogy vásárlóink elégedettségét szem előtt tartva folytassuk a megkezdett munkát és valósítsuk meg legújabb terveinket.

2023.03.09

Gil Hibben neves amerikai késtervező mester.

Híres egyedi tervezésű késeiről, amelyek között megtalálhatók dobókések, vadászkések, bowie kések és fantasy kések egyaránt.
1935-ben született, késtervezői pályája azonban 1964-ben indult be igazán, amikor már főállásban csak kések tervezésével és készítésével foglalkozott. Ő használt először 440C rozsdamentes acélt késkészítéshez. Hírneve fokozatosan nőtt, egyre több közös vállalkozásba fogott nagy cégekkel. Jelentős áttörést hozott pályájában, amikor Sylvester Stallone felkérte, hogy tervezzen modern bowie stílusú kést a Rambo filmekhez.

Ezt követően hosszú távú gyümölcsöző együttműködésbe kezdett a United Cutlery vállalattal, így a szélesebb körben is ismertté váltak a munkái.


Több híres filmben is feltűnnek a Gil Hibben által tervezett kések:

  • Spawn - Az ivadék
  • Mortal Kombat
  • Tökéletes fegyver
  • Született gyilkosok
  • Az Úszó erőd
  • Babylon 5
  • Star Trek
  • Feláldozhatók


Késtervezői munkásságának vitathatatlan mérföldköveit és egyben megkoronázását is jelentik az évfordulókra kiadott speciális kései, amelyekben megmutatja rendkívüli tudását és a kések iránti elhivatottságát és szeretetét.

A 65. évfordulóra készített kései hűen tükrözik ezen értékeket:

    

 

     

 

2023.01.20

2022 rendkívül változatos év volt számunkra. Rengeteg új termékkel bővültünk, sok pozitív visszajelzést kaptunk vásárlóinktól, melyeket ezúton is szeretnénk megköszönni.
Az alábbi linkeken szeretnénk bemutatni, hogy a KARDOK, KÉSEK valamint FEJSZÉK ÉS TOMAHAWKOK kategóriákban mely termékek voltak a legvonzóbbak a tavalyi évben vásárlóink számára.

>> Legnépszerűbb kardok

>> Legnépszerűbb kések

>> Legnépszerűbb fejszék és tomahawkok

2022.12.15

Ajándékutalvány a tökletes meglepetésért.

Lepje meg szeretteit, barátait Kardker ajándékutalvánnyal!

Ez az az ajándék, amivel biztosan nagy sikert fog aratni, ugyanis webshopunkban BÁRMIRE fel lehet használni az utalványon szereplő összeget, ráadásul, mivel a megajándékozott olyan termékeket választ, amilyeneket szeretne, 100%, hogy tetszeni fog neki az ajándéka és örülni fog neki! : )

Kiváló meglepetés születésnapra, névnapra, karácsonyra és bármilyen alkalomra.

>>  Részletek és vásárlás.

Szűrés

TOP termékek

Kiszállítás

Házhozszállítás

BLOG

Mi is az a karambit kés?

GSteel
GSteel
Mi is az a karambit kés?

A karambit kések rendkívül népszerűek napjainkban. Megjelennek filmekben, vidójátékokban. De honnan is származnak és mire alkalmasak?

 

Milyen kés a karambit?

A karambit kés a speciális kések egyik fajtája. Különleges, előre hajló pengével rendelkezik, van összecsukható és fix pengés változata is. De hol is találkozhatunk ilyen késekkel? 

Filmekben: Harcművészeti vagy akciófilmekben gyakran felbukkan ez a típus a késharcokban. 

Videójátékokban: Sok számítógépes játékban opcionálisan választható közelharci fegyver első sorban az FPS kategóriában.

Közelharci tréningeken: Mivel a karambit különleges alakja miatt eltér a többi késtől, sok gyakorlást igényel a megfelelő használata és a kivédése a harcművészek számára, így a késharc oktatások és tréningek fontos eszközét képezik.

Hogy alakult ki ez az egyedi késforma?

A karambit kések története az Indonéz-szigetvilág lakosságához vezethető vissza. Szumátra, Jáva, Malajzia és a Fülöp-szigetek lakossága használt a mai karambit késekhez hasonló, sarlószerű pengével rendelkező kést mezőgazdasági célból. Ahogy sok egyéb harci eszköz a karambit is ebből az egyszerű szerszámból vált professzionális fegyverré. Az itt élő népek által ismert és használt eszköz önvédelmi funkciót kezdett betölteni kezdetben a nők körében, majd professzionális harcművészeti eszközzé fejlődött az évek alatt. Így jutott el a világ többi részére is, és különösen az ázsiai filmek elterjedésével vált rendkívül népszerűvé.

Honnan ered ez az egyedi pengeforma?

Karambit kések sok különféle pengével készülnek. A penge alakja markánsan előre ívelő, elsődleges vágóéle a penge belső felén található. Ránézésre egyből a tigris vagy a sas karom jut az eszünkbe és nem is véletlenül. Akárcsak sok egyéb eszköz/harci eszköz esetében, a karambit pengeformát is a természet inspirálta. Emiatt tigris karomnak is nevezték. 

Milyen fajta karambit kések vannak?

A karambit kések elterjedésével a kialakítás, pengeméret és pengeforma tekintetében nagyon sok variáns fejlődött ki az évek folyamán. A klasszikus fix pengés változatok mellett egyre elterjedtebbek az összecsukhatóak is, amelyekből lehet kapni biztonsági változatot, amely öv vágóval és üvegtörővel is el van látva. Pengéjük és a markolatkialakításuk nagyon sokféle. Méretben is elég nagy a kínálat, az egész kis méretű zsebkésektől a nagy karambit késekig szinte minden méretben elérhető.

A karambit kés harci késként történő használata

A karambit kés vágásra és szúrásra egyaránt alkalmas. A markolat végén található gyűrű többféle fogást tesz lehetővé. A harci tréningek során előszeretettel gyakorolják a különféle vágási és szúrási lehetőségeket, amelyeket az egyes fogáspozíciók lehetővé tesznek. A biztonságos gyakorláshoz elérhető a gyakorló karambit kés a Karambit Trainer, amely méretében és fogásában megegyezik egy valódi fix pengés karambit késsel, de kialakítása miatt biztonságos vele a gyakorlás.

Ha nem harci késként használnám, miért vásároljak ilyet?

Az emberek döntő többsége nem gyakorolja a fülöp-szigeteki harcművészetet és késharccal sem igazán foglalkozik. De akkor mégis mitől ilyen népszerű ez a kés? Miért vásárolják olyan sokan?

Bár praktikus felhasználása a normál pengés késekhez képest eléggé korlátozott, ennek ellenére is van pár érv, amely miatt az egyik legnépszerűbb és legtöbbet vásárolt késtípussá vált az évek folyamán:

Rajongótábor: Ennek a típusú késnek van az egyik legnagyobb rajongótábora. Ez nagy mértékben köszönhető az akciófilmeknek és a számítógépes játékoknak.

Dekorációs eszköz: Sok késgyűjtő számára elengedhetetlen, hogy néhány karambit kés is helyet kapjon a gyűjteményben. Különleges alakja és a rendkívül sokféle dizájn miatt rendkívül kedvelt darab a gyűjtők körében.

Praktikus alkalmazás: Bár pengéje eltér a klasszikus kés dizájntól, így nem lehet vele szalonnázni vagy megkenni egy kenyeret, de megvannak azok a területek ahol viszont pont ez a különleges pengeforma teszi a lehető legalkalmasabbá, hogy segítőtársunk legyen. Legyen szó akár egy doboz vagy csomagolás felbontásáról vagy akár egy kötél elvágásáról, mindig jó ha kéznél van egy ilyen kés. Népszerű a biztonsági késként történő használata is.

Összegzés

A karambit kések nagy utat tettek meg amire az egyszerű maláj földművesektől eljutottak az európai gyűjtőkhöz. Bár a pengeforma egyedi, de ez a kés típus mégsem tűnt el a történelem süllyesztőjében és nem csak, hogy stabilizálta a helyét a modern kések között, de új kategóriát is teremtett. Jelentős rajongó tábort gyűjtött az évek folyamán, ami arra készteti a gyártókat, hogy újabb és újabb modelleket dobjanak a piacra, hogy kielégítsék a vásárlói igényeket. A karambit kések fejlődése nem csak hogy lendületes, de talán az egyik legkiemelkedőbb az összes késtípus közül. Akár sport akár praktikus célból vásárolja meg új tulajdonosa, biztos hogy megtalálja a kínálatban a neki legmegfelelőbb fix pengés vagy összecsukható változatot.